NOŻE KAI

 Firma Kai, której mamy zaszczyt być przedstawicielem i dystrybutorem w Polsce to producent między innymi profesjonalnych nożyczek oraz wyjątkowych ekskluzywnych noży kuchennych używanych przez najbardziej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania.

Wśród produkowanych przez firmę Kai noży znajdują się japońskie wzory ostrzy:

 Deba, Yanagiba (jednostronnie ostrzone), Santoku, Nakiri oraz ostrza w kształtach europejskich ostrzone dwustronnie.

Noże firmy Kai są produkowane z najwyższej jakości stali (wśród nich stali damasceńskiej - serie SHUN) są wykuwane z wielu warstw nakładanych kolejno na siebie o różnej twardości i elastyczności dzięki czemu są niezwykle ostre i nie korodują.

Ich charakterystyczną cechą są widoczne na nich warstwy przypominające linie papilarne i podobnie jak one są tak samo niepowtarzalne.

Noże firmy KAI są niezwykle ostre i znakomicie wyważone, tworzone w oparciu o tradycję produkcji mieczy samurajskich. Są idealne do precyzyjnego cięcia nawet najcieńszych plastrów i tworzenia fantazyjnych dekoracji.

 

 

 

 

Zapraszamy na krótki filmik o nożach KAI: 

 

 Kupując nóż warto poznać jego twardość, od niej zależy ostrość, szybkość tępienia i skuteczność ostrzenia (dlatego nie wszyscy o jej stopniu informują)

Twardość jest określana liczbą w skali HRC dla stali i im wyższa tym nóż twardszy i ma wyższe wcześniej wspomniane parametry.

Wzrost twardości o 1HRC to duża różnica !!!

Stal ostrzowa musi mieć minimum 50 HRC !!!

Uwaga - dobra stal nożowa nie jest całkiem odporna na korozje szczególnie w wysokich temperaturach i w wilgotnym otoczeniu.

w zakładce "katalogi" znajdą Państwo pełny katalog noży firmy KAI

jesteśmy do Państwa dyspozycji...

zespół majmasz-nakryciastolu

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl