- KAI JAPOŃSKIE NOŻE
- KAI SEKI MAGOROKU SHOSO
- KAI SEKI MAGOROKU KANAME
- KAI SEKI MAGOROKU KINJU
- KAI SHUN CLASSIC
- KAI SEKI MAGOROKU COMPOSITE
- KAI TIM MALZER KAMAGATA
- KAI PURE KOMACHI 2 NOŻE STALOWE POWLEKANE KOLOROWE
- KAI WASABI BLACK NOŻE KUTE
- KAI SEKI MAGOROKU RED WOOD NOŻE KUTE
- KAI SHUN CLASSIC NOŻE KUTE ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ
- KAI SHUN PREMIER TIM MALTZER NOŻE KUTE ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ
- KAI SHUN PRO SHO NOŻE KUTE ZE STALI VG10
- KAI SHUN NAGARE NOŻE KUTE ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ
- KAI ZESTAWY NOŻY
- KAI OSTRZAŁKI DO NOŻY
- KAI AKCESORIA
- KAI JAPOŃSKIE NOŻYCZKI
- OSKARD SCYZORYKI
- GERPOL - WYPRZEDAŻ
- SEWLINE JAPOŃSKIE NOŻYCZKI
- Nowości
- Promocje
58,00 zł
47,15 zł
56,00 zł
45,53 zł
44,00 zł
35,77 zł
42,00 zł
34,15 zł
SHUN DM0704W KAI JAPOŃSKI NÓŻ DO PLASTROWANIA 22,5cm ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Nóż do krojenia, plastrowania DM-0704
ostrze 9 cali, 23 cm, rękojeść 12,2 cm
Ostrze dwustronnie ostrzone
Nóż zapakowany w eleganckie pudełko tekturowe
Rdzeń noża z najwyższej jakości stali VG-10 (1% węgla, 1,5% kobaltu) o twardości aż 61 HRC zapewnia nadzwyczajną ostrość, pokryty w trakcie procesu wykuwania 32 warstwami (16 z każdej strony) stali o zróżnicowanej twardości. Dzięki temu ostrze uzyskuje niezbędną elastyczność.
Rękojeść wykonania jest z powlekanego drewna Pakka, połączona ze stalowym przedłużeniem ostrza na całej długości. Gładka i gęsta struktura drewna Pakka zapobiega gromadzeniu się bakterii w mikro-szczelinach, dopasowana idealnie do kształtu dłoni, zapewnia komfort krojenia.
Charakterystyczną cechą noży Shun są widoczne na nich warstwy przypominające linie papilarne i podobnie jak one są tak samo niepowtarzalne. Noże firmy KAI są niezwykle ostre i znakomicie wyważone, tworzone w oparciu o tradycję produkcji mieczy samurajskich. Są idealne do precyzyjnego cięcia nawet najcieńszych plastrów i tworzenia fantazyjnych dekoracji.
Każdy nóż Kai Shun jest dziełem sztuki, jedyny oryginalny i niepowtarzalny.