Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

 

SHUN CLASSIC to ekskluzywna seria profesjonalnych noży kuchennych KAI używanych przez najbardziej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania.

 Noże Shun powstają w unikalnej technologii łączenia i ostrzenia aż 33 warstw stali o różnej twardości i elastyczności, dzięki temu zachowują najlepsze cechy legendarnej stali damasceńskiej czyli ostrość, twardość i trwałość.

Rdzeń noża z najwyższej jakości stali VG-10  (1% węgla, 1,5% kobaltu) o twardości aż 61 HRC zapewnia nadzwyczajną ostrość, pokryty w trakcie procesu wykuwania 16 warstwami ( z każdej strony) stali o zróżnicowanej twardości. Dzięki temu ostrze uzyskuje niezbędną elastyczność.

Unikalny nóż z wysokogatunkowej i bardzo twardej stali damasceńskiej z domieszką węgla i kobaltu jest niezwykle ostry i nie ulega korodowaniu. Rękojeść wykonania jest z powlekanego drewna Pakka, połączona  ze stalowym przedłużeniem ostrza na całej długości. Gładka i gęsta struktura drewna Pakka zapobiega gromadzeniu się bakterii w mikro-szczelinach, dopasowana idealnie do kształtu dłoni, zapewnia komfort krojenia.

Ich charakterystyczną cechą są widoczne na nich warstwy przypominające linie papilarne i podobnie jak one są tak samo niepowtarzalne.

Noże firmy KAI są niezwykle ostre i znakomicie wyważone, tworzone w oparciu o tradycję produkcji mieczy samurajskich. Są idealne do precyzyjnego cięcia nawet najcieńszych plastrów i tworzenia fantazyjnych dekoracji.

Każdy nóż Kai Shun jest dziełem sztuki, jedyny oryginalny i niepowtarzalny.

 

KAI SHUN CLASSIC NOŻE KUTE ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ

SHUN DM0709 KAI JAPOŃSKI WIDELEC DO MIĘSA 16cm SHUN DM0709 KAI JAPOŃSKI WIDELEC DO MIĘSA 16cm
Producent: KAI Japonia
Cena: 939,00 zł (netto: 763,41 zł )
SZT
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl