
- KAI JAPOŃSKIE NOŻE
- KAI SHUN NAGARE NOŻE KUTE ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ
- KAI PURE KOMACHI 2 NOŻE STALOWE POWLEKANE KOLOROWE
- KAI SEKI MAGOROKU RED WOOD NOŻE KUTE
- KAI SHUN CLASSIC NOŻE KUTE ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ
- KAI WASABI BLACK NOŻE KUTE
- KAI OSTRZAŁKI DO NOŻY
- KAI ZESTAWY NOŻY
- KAI AKCESORIA
- KAI SHUN PREMIER TIM MALTZER NOŻE KUTE ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ
- KAI SHIHOU 3 SERIA LIMITOWANA NOŻY TYLKO 200szt
- KAI SHUN PRO SHO NOŻE KUTE ZE STALI VG10
- KAI JAPOŃSKIE NOŻYCZKI
- OSKARD
- GERLACH - WYPRZEDAŻ
- GERPOL - WYPRZEDAŻ
- GERLACH 955
- FISKARS - WYPRZEDAŻ
Nowości
Promocje

SHUN DM0709 KAI JAPOŃSKI WIDELEC DO MIĘSA 16cm
Opis
Widelec do mięs DM-0709
długość ostrzy 6,5" 16,5 cm, rękojeść 12,5 cm
długi, masywny dwójząb
Widelec zapakowany w eleganckie pudełko tekturowe
Rdzeń widelca z najwyższej jakości stali VG-10 (1% węgla, 1,5% kobaltu) o twardości aż 61 HRC zapewnia nadzwyczajną ostrość, pokryty w trakcie procesu wykuwania 32 warstwami (16 z każdej strony) stali o zróżnicowanej twardości. Dzięki temu ostrze uzyskuje niezbędną elastyczność. Rękojeść wykonania jest z powlekanego drewna Pakka, połączona ze stalowym przedłużeniem ostrza na całej długości. Gładka i gęsta struktura drewna Pakka zapobiega gromadzeniu się bakterii w mikro-szczelinach, dopasowana idealnie do kształtu dłoni, zapewnia komfort krojenia.
Charakterystyczną cechą Shun są widoczne na nich warstwy przypominające linie papilarne i podobnie jak one są tak samo niepowtarzalne. Noże firmy KAI są niezwykle ostre i znakomicie wyważone, tworzone w oparciu o tradycję produkcji mieczy samurajskich. Są idealne do precyzyjnego cięcia nawet najcieńszych plastrów i tworzenia fantazyjnych dekoracji.
Każdy nóż Kai Shun jest dziełem sztuki, jedyny oryginalny i niepowtarzalny.