- KAI JAPOŃSKIE NOŻE
- KAI SEKI MAGOROKU KINJU
- KAI SHUN CLASSIC
- KAI SEKI MAGOROKU COMPOSITE
- KAI TIM MALZER KAMAGATA
- KAI SEKI MAGOROKU SHOSO
- KAI SEKI MAGOROKU KANAME
- KAI PURE KOMACHI 2 NOŻE STALOWE POWLEKANE KOLOROWE
- KAI WASABI BLACK NOŻE KUTE
- KAI SEKI MAGOROKU RED WOOD NOŻE KUTE
- KAI SHUN CLASSIC NOŻE KUTE ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ
- KAI SHUN PREMIER TIM MALTZER NOŻE KUTE ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ
- KAI SHUN PRO SHO NOŻE KUTE ZE STALI VG10
- KAI SHUN NAGARE NOŻE KUTE ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ
- KAI ZESTAWY NOŻY
- KAI OSTRZAŁKI DO NOŻY
- KAI AKCESORIA
- KAI JAPOŃSKIE NOŻYCZKI
- OSKARD SCYZORYKI
- GERPOL - WYPRZEDAŻ
- SEWLINE JAPOŃSKIE NOŻYCZKI
- Nowości
- Promocje
58,00 zł
47,15 zł
56,00 zł
45,53 zł
44,00 zł
35,77 zł
42,00 zł
34,15 zł
Shun Premier Mälzer Minamo TMM-0701 KAI JAPOŃSKI NÓŻ UNIWERSALNY 15cm ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ
Opis
NÓŻ SANTOKU Shun Premier Mälzer Minamo
ostrze 7 cali, 18 cm, rękojeść 12 cm,
uchwyt dla prawo i leworęcznych, lekki łuk na spodzie rękojeści umożliwia wygodne dopasowanie
Ostrze dwustronnie ostrzone
Nóż zapakowany w eleganckie pudełko drewniane
Seria Shun Minamo to niezwykle elegancki dodatek do serii Shun Premier, który wyjątkowo łączy elementy japońskie i europejskie. Doskonałe połączenie klasycznego, japońskiego noża Santoku z europejskim nożem Szefa Kuchni zapoczątkowało stworzeniu wyjątkowej wersji noży. Fuzja ta zrodziła trzy różne kształty ostrzy zespojone dwoma odległymi kulturami.
Rdzeń noża z najwyższej jakości stali VG-10 (1% węgla, 1,5% kobaltu) o twardości aż 61 HRC zapewnia nadzwyczajną ostrość, pokryty w trakcie procesu wykuwania 32 warstwami (16 z każdej strony) stali o zróżnicowanej twardości. Dzięki temu ostrze uzyskuje niezbędną elastyczność.
Rękojeść wykonania jest z powlekanego drewna Pakka, połączona ze stalowym przedłużeniem ostrza na całej długości. Gładka i gęsta struktura drewna Pakka zapobiega gromadzeniu się bakterii w mikro-szczelinach, dopasowana idealnie do kształtu dłoni, zapewnia komfort krojenia.