- KAI JAPOŃSKIE NOŻE
- KAI SEKI MAGOROKU SHOSO
- KAI SEKI MAGOROKU KANAME
- KAI SEKI MAGOROKU KINJU
- KAI SHUN CLASSIC
- KAI SEKI MAGOROKU COMPOSITE
- KAI TIM MALZER KAMAGATA
- KAI PURE KOMACHI 2 NOŻE STALOWE POWLEKANE KOLOROWE
- KAI WASABI BLACK NOŻE KUTE
- KAI SEKI MAGOROKU RED WOOD NOŻE KUTE
- KAI SHUN CLASSIC NOŻE KUTE ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ
- KAI SHUN PREMIER TIM MALTZER NOŻE KUTE ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ
- KAI SHUN PRO SHO NOŻE KUTE ZE STALI VG10
- KAI SHUN NAGARE NOŻE KUTE ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ
- KAI ZESTAWY NOŻY
- KAI OSTRZAŁKI DO NOŻY
- KAI AKCESORIA
- KAI JAPOŃSKIE NOŻYCZKI
- OSKARD SCYZORYKI
- GERPOL - WYPRZEDAŻ
- SEWLINE JAPOŃSKIE NOŻYCZKI
- Nowości
- Promocje
58,00 zł
47,15 zł
56,00 zł
45,53 zł
44,00 zł
35,77 zł
42,00 zł
34,15 zł
449,00 zł
Cena regularna:
499,00 zł
365,04 zł
Cena regularna:
405,69 zł
SHUN PREMIER TIM MALZER TDM1742 KAI JAPOŃSKI NÓŻ NAKIRI 14cm ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ
Opis
Nóż Nakiri TDM-1742
ostrze 5,5 cala, 14 cm, rękojeść 11 cm
Ostrze dwustronnie ostrzone
Nóż zapakowany w eleganckie pudełko drewniane
Nakiri tradycyjny japoński nóż o szerokim ostrzu przeznaczony do siekania, krojenia warzyw.
Shun Premier Tim Maltzer to ekskluzywna seria profesjonalnych noży kuchennych KAI używanych przez najbardziej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Noże Shun Premier Tim Maltzer powstają w unikalnej technologii łączenia i ostrzenia aż 33 warstw stali o różnej twardości i elastyczności, dzięki temu zachowują najlepsze cechy legendarnej stali damasceńskiej czyli ostrość, twardość i trwałość. Dodatkowo w Shun Premier Tim Maltzer stalowa powierzchnia noża jest zdobiona ręcznie młotkiem, dzięki czemu powstaje charakterystyczny oryginalny motyw w Japonii zwany Tsuchime.
Rdzeń noża wykonany z najwyższej jakości stali VG-10 (1% węgla, 1,5% kobaltu) o twardości aż 61 HRC zapewnia nadzwyczajną ostrość, pokryty w trakcie procesu wykuwania 16 warstwami ( z każdej strony) stali o zróżnicowanej twardości. Dzięki temu ostrze uzyskuje niezbędną elastyczność.
Unikalny nóż z wysokogatunkowej i bardzo twardej stali damasceńskiej z domieszką węgla i kobaltu jest niezwykle ostry i nie ulega korodowaniu. Rękojeść wykonania jest z powlekanego drewna Pakka, połączona ze stalowym przedłużeniem ostrza na całej długości. Gładka i gęsta struktura drewna Pakka zapobiega gromadzeniu się bakterii w mikro-szczelinach, dopasowana idealnie do kształtu dłoni, zapewnia komfort krojenia. Kształt i profil rączki pozwala na używanie noży przez osoby prawo i lewo ręczne. Ostrza Shun Premier Tim Maltzer są obustronnie ostrzone pod kątem 16 stopni.
Każdy nóż Kai Shun jest dziełem sztuki jedyny, oryginalny i niepowtarzalny